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1-Methylcyclopropene delays tomato fruit ripening Horticultura Brasileira
Moretti,Celso Luiz; Araújo,Alessandra L.; Marouelli,Waldir Aparecido; Silva,Washington Luiz C..
Tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits, cv. Santa Clara, were harvested at the breaker stage from commercial fields in Brazlândia, Brazil, to investigate the ability of 1-methylcyclopropene (1-MCP) to retard tomato fruit ripening. Fruit without external blemishes were graded for size (diameter = 80±5 mm) and mass (m = 130±10 g), placed inside hermetically sealed boxes, and 1-MCP was applied for 12 hours (T = 22±1°C; RH = 80-85%) at four different concentrations: 0 (control), 250, 500 and 1000 mL.L-1. Fruits were held at ambient conditions (T = 23±2°C; RH 80-85%) for 2 days and then stored inside a cold room (T = 20±1°C; RH = 85-95%). Every 3 days, during a 15-day period, fruits were analyzed for firmness, total soluble solids, titratable acidity,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lycopersicon esculentum; Acidity; Color; Carotenoids; Ethylene; Firmness; Postharvest.
Ano: 2002 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362002000400030
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Aggregated and Validated Datasets for the European Seas: The Contribution of EMODnet Chemistry ArchiMer
Giorgetti, Alessandra; Lipizer, Marina; Molina Jack, Maria Eugenia; Holdsworth, Neil; Jensen, Hans Mose; Buga, Luminita; Sarbu, George; Iona, Athanasia; Gatti, Julie; Larsen, Martin; Fyrberg, Lotta; Østrem, Ann Kristin; Schlitzer, Reiner.
Tipo: Text Palavras-chave: Nutrients; Oxygen; Acidity; Contaminants; Sediment; Biota; Aggregated datasets.
Ano: 2020 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00663/77519/79314.pdf
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Alterações na matéria orgânica e nas características químicas de um Podzol hidromórfico sob pastagens cultivadas no Pantanal Sul-Mato-Grossense. Infoteca-e
FERNANDES, F. A.; CERRI, C. C.; FERNANDES, A. H. B. M..
Estudou-se uma cronosseqüência de introdução de pastagens cultivadas em áreas com 10 e 20 anos de implantação, tendo uma área de Cerrado intacto como referência. Coletaram-se amostras até 40cm de profundidade ao longo de dois transectos, para cálculo dos estoques de C e N e determinações químicas. Também abriram-se trincheiras e coletaram-se amostras de solo até 1m de profundidade, para estudo das variações nos conteúdos de C e N no perfil. Após 10 anos de cultivo, o solo apresentou aumento no teor de bases trocáveis e na capacidade de troca catiônica, e diminuição da acidez. Entretanto, após 20 anos, os teores de bases trocáveis e a capacidade de troca catiônica diminuíram e a acidez aumentou, indicando tendência do sistema de retornar ao equilíbrio...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Característica química; Bases trocáveis; Carbono orgânico; Frações húmicas; Chemical characteristics; Organic carbon; Humic fractions; Cultivated pasture.; Acidez; Fracionamento; Matéria Orgânica; Nitrogênio; Pastagem Cultivada; Solo.; Acidity; Pantanal; Fractionation; Exchangeable cations; Organic matter; Nitrogen; Soil..
Ano: 2002 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/810747
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Aluminum toxicity reduces the nutritional efficiency of macronutrients and micronutrients in sugarcane seedlings Ciência e Agrotecnologia
Borges,Carolina Eggers; Cazetta,Jairo Osvaldo; Sousa,Francisco Bruno Ferreira de; Oliveira,Kamilla Silva.
ABSTRACT Although the effects of aluminum on the content and accumulation of mineral nutrients in crops have been studied, but nothing is known about its effect on the nutritional efficiency of sugarcane. Therefore, this study aimed to evaluate the effect of aluminum toxicity on nutritional efficiency, nutrient accumulation, and growth of sugarcane seedling. Sugarcane seedlings of the genotype IACSP95-5000, obtained from one-bud mini-cuttings (3 cm), were used in the test. Seedlings were subjected to treatments in a completely randomized design, with eight Al concentrations in the nutrient solution (0, 10, 20, 30, 40, 50, 60, and 70 mg L−1) and three replicates, totaling 24 experimental units. Analyses determined the contents, accumulation, and absorption,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Use efficiency; Acidity; Accumulation; Abiotic stress; Saccharum spp..
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542020000100233
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Calagem e controle da acidez dos viveiros de aqüicultura. Infoteca-e
QUEIROZ, J. F. de; BOEIRA, R. C..
bitstream/item/12267/1/circular_14.pdf
Tipo: Circular Técnica (INFOTECA-E) Palavras-chave: Aqüicultura; Tanque; Acidez; Calagem; Amostragem; Viveiro.; Aquaculture; Lacustrine sediments; Acidity; Liming.
Ano: 2006 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/83130
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Caracterização física e sensorial do café produzido nas condições topoclimáticas de Jesuitas, Paraná - DOI: 10.4025/actasciagron.v30i3.3513 Agronomy
Dal Molin, Roberto Natal; UNIOESTE; Andreotti, Marcelo; UNESP; Reis, André Rodrigues dos; ESALQ; Furlani Junior, Enes; UNESP; Braga, Gilberto Costa; UNIOESTE; Scholz, Maria Brígida dos Santos; IAPAR.
A variação das condições climáticas interfere na formação e na maturação dos frutos, alterando suas características intrínsecas, as quais podem permitir diferentes qualidades de bebida, com potencial de produção de café especial. O objetivo deste estudo foi verificar o efeito das condições ambientais e da prática de cultivo no aspecto físico e sua conseqüência na qualidade de bebida de cafés da região de Jesuítas, Estado do Paraná. Na mesma safra em que foi realizado este estudo (2002-2003), avaliou-se a qualidade de bebida de cafés paranaenses entre os produtores nos diversos municípios cafeeiros do Estado e verificou-se que 86% das amostras apresentaram bebida classificadas como apenas “mole” e “dura”, e 14% com bebida “riada/rio”. Os resultados obtidos...
Palavras-chave: 5.01.00.00-9 Agronomia Coffea arabica; Qualidade de bebida; Acidez 5.01.03.00-8 Fitotecnia Coffea arabica; Cup quality; Acidity.
Ano: 2008 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/article/view/3513
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Chemical changes in argisols under irrigated grape production in the central São Francisco river valley, Brazil Rev. Bras. Ciênc. Solo
Heck,R. J.; Tiessen,H.; Santos,M. C.; Salcedo,I. H.; Alves,R. J. T..
This study compares the chemical composition of the solution and exchange complex of soil in a 3-year-old irrigated vineyard (Vitis vinifera L., Red Globe cultivar) with that of adjacent clearing in the native hyperxerophyllic 'caatinga' vegetation. The soils are classified as Plinthic Eutrophic Red-Yellow Argisol; according to Soil Taxonomy they are isohyperthermic Plinthustalfs. Detailed physiographic characterization revealed an impermeable gravel and cobble covering the crystalline rocks; the relief of this layer was more undulating than the level surface. Significant higher concentrations of extractable Na, K, Mg and Ca were observed within the vineyard. Lower soil acidity, higher Ca/Mg ratios, as well as lower sodium adsorption and Na/K ratios...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vineyard; Physiography; Moisture content; Exchangeable cations; Electrical conductivity; Soluble cations; Sodicity; Acidity.
Ano: 2002 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-06832002000100020
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Cultura do girassol: tecnologia de produção. Infoteca-e
CASTRO, C. de; CASTIGLIONI, V. B. R.; BALLA, A..
Escolha da area e preparo do solo; Correcao da acidez; Adubacao; Epoca de plantio; Plantio; Densidade; Controle de plantas daninhas; Doencas e pragas; Colheita.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Preparo; Semeadura direta; Epoca; Densidade; Planta daninha; Brasil; Sunflower; Production; Fertilization; Weed; Disease; Pest; Harvest.; Acidez; Adubação; Colheita; Doença; Girassol; Pesquisa; Praga; Semeadura; Produção; Solo.; Acidity; Density; Brazil; No-tillage; Research; Sowing date.; Soil.
Ano: 1993 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/445278
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Dynamics of ammonium and pH in the solution of soils with different salinity levels, growing irrigated rice Rev. Bras. Ciênc. Solo
Carmona,Felipe de Campos; Anghinoni,Ibanor; Cao,Eduardo Giacomelli.
Rice in Rio Grande do Sul State is grown mostly under flooding, which induces a series of chemical, physical and biological changes in the root environment. These changes, combined with the presence of rice plants, affect the availability of exchangeable ammonium (NH4+) and pH of soil solution, whereas the dynamics of both variables can be influenced by soil salinity, a common problem in the coastal region. This study was conducted to evaluate the dynamics of exchangeable NH4+ and pH in the soil solution, and their relation in the solution of Albaqualf soils with different salinity levels, under rice. Four field experiments were conducted with soils with exchangeable Na percentage (ESP) of 5.6, 9.0, 21.2, and 32.7 %. Prior to flooding, soil solution...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Nitrogen; Acidity; Exchangeable sodium percentage.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-06832012000200009
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Efeito do déficit fenológico de água sobre a produção e características industriais do tomate. Infoteca-e
CHOUDHURY, E. N.; MILLAR, A. A..
Estudo do efeito do deficit fenologico da agua sobre a producao e caracteristicas industriais do tomate, variedade Rossol VNF, com oito tratamentos e tres repeticoes. Os deficits de agua foram provocados em determinados periodos do ciclo fenologico da cultura. O solo foi mantido com condicoes otimas de umidade antes e depois dos periodos de deficit de agua. As producoes comerciaveis apresentaram diferenca significativa entre os tratamentos, ao nivel de 5% de probabilidade. As fases de inicio de frutificacao e desenvolvimento dos primeiros frutos caracterizaram-se como as fases mais criticas da cultura ao deficit de agua apresentando reducao nos rendimentos da ordem de 61,9 e 59,8% respectivamente. Os teores de solido soluveis e de acidez nao foram...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Tomate industrial; Estresse hídrico; Sólido solúvel; Solubel solid; Tomato; Variety.; Tomate; Solo; Acidez; Comercialização; Lycopersicon Esculentum; Manejo; Variedade.; Soil; Acidity; Water stress..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131774
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Effect of calcium chloride and refrigeration on the quality and organoleptic characteristics of cape gooseberry (Physalis peruviana L.) Acta Agron. (Palmira)
Reyes-Medina,Andrea Johana; Pinzón,Elberth Hernando; Álvarez-Herrera,Javier Giovanni.
Abstract The gooseberry is one of the exotic fruit species most important in Colombia. Calcium has been shown to be important for quality maintenance in fruits and vegetables, as it prevents a number of physiological disorders reinforce the cell walls and stabilize cellular membranes. With the aim to increase the fruit calcium concentration, a completely randomized design with four treatments was performed: a control and three applications of CaCl2 (0.5%, 1% and 2%), with four replicates, for a total of 16 experimental units (EU). The fruit was collected at maturity stage 6 according to the standard Icontec NTC 4580, completely healthy and homogeneous. The fruit was subsequently stored at 21 ± 1 ° C (RH 45%). The application of calcium in the gooseberry...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acidity; Color; Firmness; Mass loss; Perishability.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-28122017000100015
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Fruit size, mineral composition and quality of trickle-irrigated tomatoes as affected by potassium rates PAB
Fontes,Paulo Cezar Rezende; Sampaio,Regynaldo Arruda; Finger,Fernando Luiz.
An experiment was conducted to determine the fruit size, mineral composition and quality of trickle-irrigated tomatoes as affected by potassium fertilizer rates. Six potassium (K) rates were applied as KCl, corresponding to 0, 48.4, 118.6, 188.8, 259.0 and 399.4 kg ha-1, with four replicates, following a randomized block design. Quadratic responses to K rates were observed for double extra large (diameter > 60 mm), extra large (56 to 60 mm) and large (52 to 56 mm) fruit yields. Maximum yields of these classes were achieved with K rates of 116, 190 and 233 kg ha-1, respectively. Fruit dry matter, phosphorus, sulfur and magnesium contents were not affected by K rates, but nitrate and K contents showed significant increments as K rates were increased....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Lycopersicon esculentum; Lycopene; Soluble solids; Acidity.
Ano: 2000 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2000000100003
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Identificação de genótipos de soja com maior tolerância a acidez do solo. Infoteca-e
BEN, J. R.; VIEIRA, S. A.; BERTAGNOLLI, P. F.; DAL'PIAZ, R.; SANTOS, P. R. W. dos.
bitstream/item/133843/1/ID10216-1985-1986sojaresultados-p61-62.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Soybean; Tolerance.; Genótipo; Melhoramento.; Brazil; Acidity; Breeding; Genotype; Soil..
Ano: 1986 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/821986
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Increase in biofilm formation by Escherichia coli under conditions that mimic the mastitic mammary gland Ciência Rural
Costa,João Carlos Miguel; Espeschit,Isis de Freitas; Pieri,Fábio Alessandro; Benjamin,Laércio Anjos; Moreira,Maria Aparecida Scatamburlo.
Bacterial biofilms are involved in the aggravation and recurrence of clinical mastitis in dairy herds. Several factors such as pH, temperature, concentration of O2 and glucose can affect their induction and growth rates. In this study, biofilm production was demonstrated by 27 Escherichia coli strains isolated from bovine mastitis at different pH values depending on the availability of glucose, mimicking conditions found in mammary glands affected by the disease. Biofilm formation was analyzed by spectrophotometric analysis in microtiter plate with 16 different culture media and by scanning electron microscopy. Biofilm formation was greater in isolates cultured under conditions associated with low glucose availability (0.5% or 1.5%) and with either an...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Mammary gland; Escherichia coli; Milk; Acidity; Sugar.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014000400015
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Influence of processing parameters on physicochemical properties of Iranian mulberry (Morusalba L.) molasses CIGR Journal
Basiri, Shadi.
The white mulberry is a native fruit to China. The white mulberry as a fruit with high water content and sensitive texture, is a perishable fruit with high-level waste.  To reduce the losses of the white mulberry, it used to be processed traditional dried fruit and mulberry molasses. The purpose of this study was to determine chemical and physical properties of white mulberry molasess made up of different cultivars, neutralizers and concentration methods. Two examples of cultivars were Bokhara and Khardar mulberry (local cultivars), two neutralizing compounds were white soil (traditionally special soil can be used as neutralization) and calcium carbonate, the concentration conditions were concentration under vacuum conditions and concentration under...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acidity; Concentration; Mulberry molasses; Neutralization.
Ano: 2016 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/3441
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Investigation on possible chemical pollution of the BouGhraa lagoon south of Tunisia by chemical wastes OceanDocs
Farhat, F.; Ben Aoun, Z.; Chouba, L.; Hadj Ali, M. S..
La mer de BouGhrara, un milieu quasi-lagunaire de cinquante milles hectares environ, a contribué d’une manière remarquable à la production halieutique Tunisienne jusqu’au 1992 4.786 tonnes, année à partir de laquelle cette production n’a cessé de décroître (1.118 tonnes en 2002). Par ailleurs le premier projet industriel d’aquaculture marine y a également vu le jour, atteignant une production aquacole en cages flottantes de 252 tonnes en 1990. Malheureusement cette activité a cessé en 1995, après une dizaine d’années et la société qui assurait cette production a cessé ses activités et les quelques cages ont été déplacées de la lagune vers le bassin du port de Zarzis à la recherche de conditions environnementales meilleures. Plusieurs raisons ont été...
Tipo: Journal Contribution Palavras-chave: Chemical pollution; Depletion; Eutrophication; Lagoon fisheries; Organic matter; Pollution effects; Salinity; Temperature; Waste disposal; Acidity.
Ano: 2007 URL: http://hdl.handle.net/1834/4249
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Microrganismos de processos biológicos do solo: perspectiva ambiental. Infoteca-e
SIQUEIRA, J. O.; MOREIRA, F. M. de S.; GRISI, B. M.; HUNGRIA, M.; ARAUJO, R. S..
Organismos e processos biologicos do solo; Ciclagem dos elementos no solo; Aspectos biologicos da degradacao do solo; Reabilitacao de solos degradados.
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Microorganismos; Toxicidade do aluminio; Fixacao biologica do nitrogenio; Degradacao do solo; Brasil; Microorganism; Environmental; Biological nitrogen fixation; Mycorhiza.; Acidez; Ecologia; Matéria Orgânica; Micorriza; Microbiologia; Meio Ambiente; Solo.; Acidity; Degradation; Ecology; Brazil; Organic matter; Microbiology; Soil; Toxicity..
Ano: 1994 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/449290
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Necessidade de calcário em solos da Zona Bragantina. Infoteca-e
STRUCHTEMEYER, R. A.; CHAVES, D. M.; BASTOS, J. B.; SOUZA, G. F. de; CRUZ, E. de S.; MAGALHÃES, J. C. A. J. de.
bitstream/item/146481/1/CALCARIO.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Concrecionario lateritico; Glei; Zona bragantina; Pará; Amazônia Brasil; Yellow latosso; Lateritic concrecionary; Gley soil; Calcareous; Analysis.; Acidez; Análise; Calcário; Latossolo Amarelo; Solo.; Acidity; Soil..
Ano: 1971 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/376546
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Os calcários do Estado do Pará e suas possibilidades de utilização na calagem dos solos. Infoteca-e
GUIMARÃES, G. de A.; SANTOS, J. M. S..
bitstream/item/162577/1/FL01877-.pdf
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Classificação; Depósito; Pará; Brasil; Calcareous; Deposit.; Acidez; Calcário; Calagem; Solo.; Amazonia; Acidity; Classification; Liming; Soil..
Ano: 1968 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/375935
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Physical-chemical and chemical characterization of Passiflora cincinnata Mast fruits conducted in vertical shoot positioned trellis and horizontal trellises system Rev. Bras. Frutic.
D’abadia,Ana Claudia Alves; Costa,Ana Maria; Faleiro,Fábio Gelape; Malaquias,Juaci Vitória; Araújo,Francisco Pinheiro de.
Abstract Passiflora cincinnata Mast. or Caatinga passion fruit is widely cultivated in the northeastern semi-arid regions of Goiás, Minas Gerais, and Bahia. The system of cultivation and field management of the Passiflora species affects the physicochemical quality of its fruits. In this study, we evaluated the chemical and physico-chemical characteristics of the fruits of 2 progenies (CPEF2220 and CBAF2334) of P. cincinnata species using the vertical and horizontal trellis system. Fruits were collected from the plants at their physiological maturation stage and tested for the fruit skin color and texture and the pH, total soluble solids, titratable acidity, pulp acidity ratio, and the contents of flavonoids, anthocyanins, and polyphenols in the seedless...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Flavonoids; Coloration; Polyphenols; Acidity.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452019000600901
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